Van deze Haagse flatwoningen hebben wij in opdracht van de VvE / K&C, kopgevels gerenoveerd.

Voor scheuren in het metselwerk hebben wij de Thor Helical verankeringswokkels aangebracht. Om het buitenspouwblad weer voldoende aan het binnenspouwblad te verankeren, hebben wij de Thor Helical renovatie spouwankers aangebracht. Dit omdat er al bij de bouw te weinig en niet duurzame ankers zijn toegepast. Bij deze flats waren sommige betonnen neuzen waarop het metselwerk is geplaatst, aangetast door corrosie. Ook aan overig betonnen onderdelen is schade door ons hersteld.

Aanleiding van dit project waren eigenlijk de verscherpte voorschriften van de Nederlandse overheid. Het gaat erom hoe te voorkomen dat gevels instorten. Het kan gaan om oudere gebouwen, maar ook meer recente gebouwen kunnen dit probleem hebben. Daarom heeft deze VvE juist door K&C onderzoek laten doen naar de situatie. MTS heeft dit kunnen oplossen. Dankzij onze werkzaamheden voldoen de VvE en eigenaren aan de voorschriften van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu! Het Ministerie zal binnen afzienbare tijd (laten) controleren of gebouweigenaren voldoende actie ondernemen inzake de kwaliteit van de gevels. Deze eigenaren hebben met betrekking tot risicogevels de juiste vervolgstappen genomen.

Naast Thor Helical gevelverankering gebruiken wij ook andere merken ankers, o.a. andere Fischer Renovatie Spouwankers. Bij b.v. een ander (overheids-)project waarbij twee van onze medewerkers Fisher-ankers hebben gebruikt, zijn aan deze medewerkers certificaten door Fisher toegekend voor het correct plaatsen van deze ankers!

Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen