gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
 
. Verhelpen optrekkend vocht bedrijfshal
Opdracht: Verhelpen 200 m optrekkend vocht bedrijfshal
Opdrachtgever: De Vrij Logistics


De Vrij Logistics uit Benthuizen heeft ons gevraagd om een vochtprobleem te verhelpen onderin het binnenspouwblad van de bedrijfshal. In het verleden heeft men dit proberen te verhelpen door draingoten aan de buitenzijde aan te brengen maar dit werkte niet afdoende.
Vooraf hebben wij een onderzoek gedaan door de spouwmuur aan de buitenzijde te openen. Hier constateerden wij meerdere oorzaken van vochttransport naar het binnenblad.
Eén oorzaak waren de isolatiedekens die de gehele spouw vulden en tot op de bodem van de spouw waren aangebracht. Deze transporteerden vocht van het buitenblad en de spouwbodem naar het binnenblad. Ook waren de gevelankers aflopend naar het binnenblad gemonteerd zonder druipverzet. Daarbij vond er door de isolatiedekens en het gebrek aan open stootvoegen geen spouwventilatie plaats.
Als eerste hebben we over een lengte van 200 meter de draingoten verwijderd en het metselwerk vrij gegraven tot aan de fundering. Vervolgens hebben onze mannen drie lagen metselwerk inclusief isolatie verwijderd.
 
De bitumen waterkering tegen de vloer was in slechte staat en hebben we vervangen door een waterdichte Remmers Multibaudicht 2K afwerklaag. Vervolgens is het buitenspouwblad weer dichtgemetseld. Ook hebben we aan de buitenzijde een band Multibaudicht aangebracht ter voorkoming van vochtindringing nabij het maaiveld.
De spouwventilatie is verbeterd door het boren van open stootvoegen en het aanbrengen van stootvoegroosters. Het uitgegraven gedeelte is gevuld met aarde ingezaaid met gras en schoon zand om de draingoten te stellen. 
Als laatste is het gehele metselwerk van de bedrijfshal gereinigd en geïmpregneerd met Remmers Funcosil SNL.
Droge muren en opslag binnen een bedrijfshal is natuurlijk heel belangrijk. Het vochtprobleem is hier op een gedegen manier aangepakt om problemen in de toekomst te voorkomen.
Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.
 
MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.