gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
 
. Restauratie verzakte boerderij in Delfgauw
Opdracht: Herstel schades n.a.v. aanleg fietspad en brug
Opdrachtgever:
Particulier te Delfgauw


Wij zijn gevraagd om een statige maar verzakte woonboerderij te herstellen. In het verleden was de boerderij al deels verzakt, maar door de recente aanleg van een fietspad en brug nabij de boerderij is de situatie nog meer verslechterd.
Behalve dat de gevels erg scheef zijn gaan staan, waren er ook veel scheuren aanwezig. Met name de trapgevel dakkapel aan de voorzijde was in slechte staat.
Vooraf hebben wij bij de klant aangegeven dat wij niet alles waterpas kunnen maken. Tenzij de complete voorgevel vervangen zou worden. Dit was ook niet de wens van de klant.
Uiteindelijk is er besloten om het metselwerk van de dakkapel compleet te vervangen en diverse scheurvorming rondom de boerderij te herstellen en te wapenen met Thor Helical verankering.
We hebben de dakkapel in de steigers gezet. Vervolgens hebben we aan de binnenzijde een houtskeletbouw geïsoleerde wand geplaatst om het gat af te sluiten en het dak op te vangen.
Het metselwerk hebben we gesloopt tot op de spekbanden boven de voordeur. Vervolgens hebben we het metselwerk inclusief zijwangen opnieuw aangebracht. Om de verzakking te compenseren hebben we de rechter sluitsteen van de toog boven de deur verhoogd.
Onze mannen hebben met veel aandacht gewerkt om de geveldetails weer in oude staat te herstellen. Spekbanden zijn aangesmeerd op terug liggend metselwerk. Het nieuwe voegwerk is gevoegd conform het bestaande snijwerk.
Als laatste zijn de afdekstenen aan de bovenzijde gereproduceerd en opnieuw aangebracht.
Het was een leuk project voor ons om uit te voeren met mooie details. De klant was gelukkig ook erg tevreden met het geleverde werk.
Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.
 
 
MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.