gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
 
. Opknapbeurt AZC Leersum
Opdracht: Diverse onderhoud COA Hoogstraat 8, Leersum
Opdrachtgever:
Aannemersbedrijf Huurman Leiden BV

Asielzoekerscentrum Leersum is gevestigd in het voormalig revalidatiecentrum 'de Hoogstraat' en is sinds 1989 operationeel voor de opvang van asielzoekers. Daarmee is het één van de eerste opvanglocaties in Nederland. Het bijbehorende kantoorgebouw is tevens het voormalig onderkomen van minister president Colijn.
Onderhouden en beheren van vastgoed is een van de hoofdtaken van het Rijksvastgoedbedrijf. Om te beoordelen welk onderhoud nodig is, voeren zij periodiek inspecties uit volgens de RVB BOEI-methodiek. Aan de hand van een inspectierapport hebben wij een opname gedaan en de diverse onderdelen afgeprijsd. Wij lichten in deze nieuwsbrief de twee belangrijkste onderdelen uit; een tuinomheining met veel schade en een grote balkonvloer met lekkage problemen .
De muurelementen in de tuin hebben we eerst technisch onder hoge druk gereinigd. Losse delen, metsel- en pleisterwerk zijn verwijderd en vervolgens weer hersteld. Het pleisterwerk is met Remmers Betofix RM hersteld. Ter afwerking hebben we de muren gegrondeerd en twee maal gecoat met Remmers Siliconenverf LA.
Om het lekkage probleem onder het balkon te verhelpen is er gekozen voor een grondige aanpak. Allereerst hebben we de hekwerken verwijderd, ook de bestaande dekvloer met tegels is verwijderd tot op het beton. Verder hebben we de balkondoorvoeren vervangen.
Daarna zijn we met de behandeling van de vloer begonnen: Het beton is gegrondeerd met Remmers Epoxy BH 100, ingestrooid met kwartszand. Vervolgens hebben onze mannen op afschot een waterdichte Remmers epoxy troffelvloer met afvoergoten aangebracht.
Ook de onderzijde en diktekant van het balkon hebben we aangepakt: Het geheel is ontdaan van stalactieten en volledig geschuurd. Hierna zijn twee lagen Remmers siliconenverf LA aangebracht. Als laatst hebben we de metalen hekwerken weer terug gemonteerd.
Al met al is alles weer flink opgeknapt. Het balkon laat geen vocht meer door en de muur ziet er weer verzorgd uit. Azc’s vergen speciale aandacht, kleine kinderen lopen en spelen vrij op het terrein, zij zien niet snel gevaar. Veiligheid is dan ook hoogste prioriteit. Gelukkig weten onze medewerkers hier goed mee om te gaan.
Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.
 
 
MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.