Portfolio

MTS kijkt met trots terug op talloze bouwprojecten, Er zijn een aantal bouwprojecten die zo bijzonder waren, dat wij ze hier graag aan u laten zien. Ze geven u een concreet beeld over wat wij precies doen. Het project is bijvoorbeeld bijzonder omdat het om een monumentaal pand ging. Of vergde juist veel onderzoek omdat het probleem zo complex was dat de oplossing heel specifiek moest zijn.

De gevels die destijds zijn gemetseld bestonden uit een lichte en zachte zandkleurige handvorm steen. Omdat deze gevels voortdurend blootgesteld worden aan de sterke weersinvloeden hier aan de kust, waren ze sterk vervuild.

De borstweringen en diktekanten van de balkons bestonden uit gewassen grindelementen. In het verleden had men al eens een aantal gevels in het complex laten reinigen door middel van micronevelstralen. Vanwege de vele balkons en de constante wind langs de kust gaf dit regulier reinigen met Olivine zand veel overlast. Juist dit probleem wilden wij nu zien te voorkomen c.q. tot een minimum beperken en daarom hebben wij ervoor gekozen om een nieuwe manier van reinigen toe te passen. Onder deze omstandigheden dachten wij gelijk aan de techniek van SteamPLUS.

Vanwege de afwijkende omstandigheden omtrent dit gebouw aan de kust hebben wij eerst diverse proeven gedaan, om te kijken welke aanpak inderdaad het gewenste resultaat opleverde. Voor het gevelmetselwerk bleek het reinigen met stoom het beste resultaat te geven. Door 150 graden Celcius heet water/stoom te gebruiken, voorkom je beschadigingen aan de voegen. De gewassen grindelementen hebben wij, om het goed schoon te krijgen, uiteindelijk toch moeten stralen met micronevel. Door alles goed af te schermen met doeken gaf het stralen minimale overlast van vervuiling (Olivine zand). Daarnaast hebben we de gevels behandeld met algendoder, om het proces van de groei van mos en algen te stoppen. Hier en daar is het oude al beschadigde voegwerk hersteld en zijn ook de beschadigde stenen hersteld, onder andere met Remmers Restauratiemortel. Vervolgens hebben we het metselwerk en de borstweringen geïmpregneerd met Remmers Funcosil. Voor dit appartementencomplex met vier étages hebben wij hoogwerkers gebruikt.

Wij leverden een mooi en fris complex op. Ook zeker de moeite waard om eens te bekijken na een wandeling aan het strand!